fbpx
Somistus

EKOLOGINEN KATTAUS

Tämä luonnonläheinen kokonaisuus syntyi edullisesti vanhoista lasipulloista ja purkeista. Pulloja voi kysellä ystäviltä ja sukulaisilta, metsästää Facebook-ryhmistä tai bongailla rauhassa kirpputoreilta ja secondhand-liikkeistä. Jokaisessa pöytäryhmässä saa tietenkin olla erilaiset pullot. Kokeile myös värillisiä pulloja!

Pullomaljakoiden vihreät lehdet ja oksat voi hankkia kukkakaupasta tai juhlien osuessa sopivaan kauteen hakea myös luonnosta. Sommittele lehdet niin, että kahta samanlaista- tai samankorkuista ei tule vierekkäin ja täytä pullot reilulla määrällä vettä, jotta ne pysyvät tukevasti pystyssä. Tee yksi koekattaus vaikka olohuoneen pöydälle ennen juhlia.

Menut on tulostettu kierrätyspaperille ja ruokaliinoina käytetty kangasliinoja paperisten sijaan. Kattauksen rento tunnelma syntyy pöytäliinattomuudesta. Pöydän puinen, rouhea pintamateriaali sopii tyyliin hienosti. Lasit ja lautaset otetaan mukaan noutopöydästä, koska näissä häissä ei juhlita etiketti edellä. Tämä somistus on myös melko nopea toteuttaa ja onnistuu muutaman ihmisen yhteistyöllä isompiinkin juhliin. Sama teema, vaikkapa korkeammilla pulloilla ja näyttävimmillä oksilla voi toistua myös noutopöydässä.